Zlaté Zrnko – Emília
Káva Emília je stredne pražená zmes 100% arabík vyváženej chuti, ktorú ocení najširšie spektrum ľudí. Má orieškovú chuť a dochuť pečeného chleba.
Káva Emília je stredne pražená zmes 100% arabík vyváženej chuti, ktorú ocení najširšie spektrum ľudí. Má orieškovú chuť a dochuť pečeného chleba.
Ocenenia: Víťaz 1 hviezdy na Great Taste Awards 2018 v kategórii espresso. Zisk zlatej medaily na International Coffee Tasting v roku 2021. Značka kvality 1. stupeň v roku 2022.
Pôvod: Káva Emília je zmes 6 až 7 káv s pôvodom, 100% arabika. Pôvod hlavnej zložky: Brazília. Každá zmes Zlaté Zrnko je výsledným súzvukom chutí káv z ktorých je zložená a je namiešaná podľa chutí ľudí. Zmesi Zlaté Zrnko miešajú talianskí odborníci v laboratóriách priamo v prístave. Miešajú sa z rôznych zdrojov tak, aby každý mesiac, každý rok mali rovnakú výslednú chuť.
História: Káva s týmto chuťovým profilom bola prvý krát namiešaná v roku 1935 v prístavnom meste Trieste, kde je odvtedy neustále prispôsobovaná, aby chutila najširšiemu spektru ľudí. Ľudia z celého sveta prichádzajú každý deň do laboratórií, aby zaznamenali ako im chutila a odborníci na základe týchto chuťových preferencií ju môžu vylepšovať. Podobný chuťový profil majú bežne v ponuke talianske veľkopražiarne, väčšinou ho nájdete v zlatom balení, my máme tú česť, že ho môžeme pražiť na Slovensku a prinášať našim zákazníkom.
Praženie: stupeň 4 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení
Kofeín: 86mg (V šálke espressa pripravenej z 9g kávy pri tlaku 9bar, 30ml nápoja extrahovaného 25s. Viac informácií o meraniach na stránke Kofeín.)
Použitie: espresso
Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Zlaté Zrnko je pražiareň kávy pestrých chutí. Prináša na Slovensko kávové poklady z celého kávového sveta a chce vám ich sprostredkovať. V pražiarni pražía kávu s jediným pôvodom od farmárov ako aj kávové zmesi namiešané podľa chutí zákazníkov. Každý rok nakupuje výnimočnu kávu z čerstvých zberov, niektoré z nich sú hodnotené degustátormi, lebo viedia, že za ne dostali farmári zaplatené viac. Kávové zmesi sú miešané z 6 až 9 káv tak, aby sa v každom období roku dosiahla rovnaká chuť. Na viaceré zmesi máju exkluzivitu a vybrali tie, ktoré sú obľúbené po celom svete, nakoľko aj zákazníci si ich vybrali.