Borbone BLU E.S.E. pod
Vyvážená, plná a krémová zmes zŕn Arabica a Robusta. 30% Arabica + 70 % Robusta
Aróma | 4/5 |
![]() |
Intenzita | 5/5 |
![]() |
Sladkosť | 2/5 |
![]() |
Kyslosť | 1/5 |
![]() |
Dochuť | 4/5 |
![]() |
Caffè Borbone Blu E.S.E. Pody sú určené pre milovníkov výrazného talianskeho espressa. Táto zmes stavia na dominantnom podiele Robusty, vďaka čomu ponúka bohaté telo, silnú arómu a hustú, stabilnú cremu, ktorá je charakteristická pre pravé neapolské espresso.
Chuť je plná, intenzívna a vyvážená, bez zbytočnej kyslosti. Jemné tóny kakaa a horkej čokolády sú doplnené silným dozvukom a nízkou aciditou. Káva je vhodná najmä pre tých, ktorí preferujú silné ranné espresso alebo kávu s mliekom s výraznou chuťou aj pri kombinácii s mliekom.
Vďaka praktickému baleniu v E.S.E. podoch (Easy Serving Espresso) si môžete vychutnať kvalitné espresso jednoducho, rýchlo a bez neporiadku – s konzistentným výsledkom pri každej príprave.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Káva je v Taliansku starobylou tradíciou. V Neapole je káva dôležitým každodenným rituálom a súčasťou neapolskej kultúry. Neapol bol prvým mestom v Taliansku, druhým mestom v Európe a piatym na svete, ktoré dovážalo kávu. Špeciálny spôsob praženia kávových zŕn v Neapole dodáva káve výraznejšiu chuť a je stále typický pre juhotaliansku kávu. Cieľom spoločnosti Borbone je nadviazať na tradíciu pravého neapolského espressa a premeniť kávu na magický zážitok pre milovníkov kávy, ľudí a životné prostredie. Borbone opisuje pitie kávy ako nič menšie než "kúsok každodennej mágie". Caffé Borbone založil Massimo Renda v Neapole v roku 1997 ako malý rodinný podnik. Kontroluje celý výrobný proces; od výberu surovín až po konečný sortiment výrobkov. Ich káva sa vyrába v najmodernejšej továrni v Neapole.